Папа зателефонував на римську парафію: Подбайте про найслабших
  • Суб, 04/07/2020 - 17:08

Святіший Отець зателефонував до настоятеля парафії, яку відвідав два роки тому, просячи молитися за нього і заопікуватися найуразливішими.

Ввечері, у перший день липня, Папа Франциск несподівано зателефонував до о. Роберто Кассано, настоятеля парафії святого Павла від хреста, яку він відвідав 12 квітня 2018 року. «Коли Папа прибув з душпастирським візитом на нашу парафію, я розповів йому про те, що ми організовуємо трансляції, щоби бути близькими з усіма мешканцями, та поросив поблагословити цю ініціативу. Але я ніколи не міг сподіватися отримати його телефонний дзвінок на початку останнього випуску перед початком літніх відпусток», – розповів парох.

Згадана парафія розташована у південно-східному периферійному кварталі Риму Корвіале, що перебуває у занедбаному стані. Тут мешкає чимало самотніх літніх людей, мігрантів, родин із соціальними проблемами. Деякі помешкання незаконно зайняті бездомними.

Батько, що не забуває про своїх дітей

«Ми готувалися до виходу в ефір з останнім перед літніми відпустками випуском, але нічого не вдавалося. Прямий ефір не запускався, усе було заблокованим. У певний момент задзвонив телефон, я відповів і відразу впізнав голос Папи», – розповідає священик, якому в цей момент вдалося передати телефонний дзвінок у ефір і його могли почути всі сполучені парафіяни.

«Це було зворушливим для нас усіх знати, що Святіший Отець досі пам’ятає про відвідини, які здійснив, молиться за нас, що не забувся про Емануеля, хлопчика, який незадовго до цього втратив тата і зі сльозами на очах запитував Папу, чи він потрапив до неба, бо був невіруючим, і якого Папа обійняв і втішив. Його сприймали не як якусь далеку людину, але як батька, що прибув для того, аби дійсно бути поруч з людьми, які переживають труднощі», – зауважив парох, розповівши, що під час телефонної розмови Святіший Отець просив не залишити в цей період самотніми найслабших, особливо, похилих віком.

Зобов’язання молитися за Папу

Священика особливо вразило прохання про молитву, що прозвучало з уст Папи під час розмови. «Він неодноразово про це попросив, і тому ми вирішили, разом з іншими священиками, запросити всіх наших парафіян кожного дня проказати молитву за нашого дорогого Папу, аби Господь підтримував Його серед труднощів й оберігав», – зазначив о. Роберто.