Папа зустрівся з фотографами, акредитованими Святим Престолом
  • Суб, 30/12/2023 - 21:26

29 грудня 2023 року Папа прийняв на приватній аудієнції групу фотографів, акредитованих у пресслужбі Святого Престолу. Саме завдяки їхній роботі можна стежити за тим, що відбувається у Ватикані та під час папських поїздок.

У подарунок Франциск отримав книгу-альбом зі своїми фотографіями «Ватиканські фотографи для Папи Франциска». Передмову до видання написав директор пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні.

«Папа високо оцінив якість наших фотографій і нашу роботу, порекомендувавши нам продовжувати практикувати нашу професію з такою ж старанністю і, перш за все, вільно», – сказав П’єрпаоло Скавуцца, учасник зустрічі та один із авторів альбому.

Святіший Отець зізнався, що в його кімнаті є фото, дивлячись на яке він щодня молиться, на ньому – багата перехожа відвертає голову від бідної жінки, яка просить грошей.

Такі зустрічі бувають не часто. Остання відбулася у 2002 році. Тоді Йоан Павло ІІ прийняв на приватній аудієнції фотографів, акредитованих тодішньою Папською радою з питань засобів масової інформації.