Патріарх Туаль запросив президента Аббаса в Рим на канонізацію двох палестинок
  • Втр, 31/03/2015 - 20:22

Латинський патріарх Єрусалиму запросив лідера Палестинської автономії на канонізацію двох палестинських монахинь, яка відбудеться в Римі 17 травня.

Фуад Туаль передав Махмуду Аббасу офіційне запрошення, відвідуючи  Рамаллу на чолі делегації латинського патріархату. Єрарх розповів палестинському президенту про хід підготовки до канонізації, яка, за його словами, стане історичною подією як для місцевої католицької громади, так і для всієї Палестини.

У ході бесіди Махмуд Аббас подякував патріарху за запрошення і дав високу оцінку служінню Церкві на благо палестинського народу - особливо в галузях освіти, медицини та соціальної роботи.

Зі свого боку, Фуад Туаль висловив радість у зв'язку з тим, що канонізація блаженних Марії-Альфонсини і Марії Ісуса Розп'ятого, яку так довго чекали палестинські католики, нарешті відбудеться. Прославлення подвижниць подібно «небесній росі, яка випаде на нашу землю, сповнену спрагою любові й справедливості та спустошену насильством».

Мати Марія-Альфонсина Гаттас (1847-1927) заснувала конгрегацію Сестер розарію, а Маріам Баварді, яка взяла в монашестві ім'я Марія Ісуса Розп'ятого (1846-1878), - Кармелітську громаду Вифлеєму.