Перуанський єпископ виступає проти самосудів людей над злодіями
  • Втр, 08/09/2015 - 19:53

Правлячий єпископ єпархії Чімботе на півночі Перу владика Ангело-Франсіско Сімоне Піорно виступив проти кампанії, яка розпочалась у соціальних мережах під гаслом «Затримай злодія й зроби його паралізованим». Інформує інформаційна агенція «Fides».

«Це справжнє дикунство» - заявив владика Піорно, - «я знаю випадок у Кахамарці, коли селяни спіймали злодія на гарячому і живцем закопали його в землю. І це не поодинокий факт. Підтримувати таку кампанію – це вираз неймовірної жорстокості».

Ці прояви жорстокості перуанського населення спровоковані неймовірною корупцію в перуанській поліції й судовій системі. Тому перуанці останнім часом беруть справедливість у свої руки, що обертається актами жахливого насильства.

«Я не оправдовую злодіїв, ми не можемо серед них жити. Але це не означає що маємо скочуватися до суду Лінчу. Поліція і суди мають виконувати свою функцію. Тому, відповідальність за насильство людей над злочинцями лежить в першу чергу на державі, яка не виконує свої обов’язки» - заявляє єпарх Чімботе.