Після вироку Верховного Суду в США зачинилось вже 49 абортивних центрів
  • Пон, 04/07/2022 - 17:58

Вже 49 абортивних «клінік» зачинились у США після того, як Верховний Суд скасував прецедент «Рое проти Вейда», що стало серйозним ударом по американській абортивній промисловості.

Через півтори тижні після оголошення вироку у справі «Dobbs vs. Jackson Women’s Health Organization», вже 49 «клінік», в яких вбивали ненароджених дітей, або призупинили свою діяльність, або повністю зачинились.

Впродовж не більше, ніж 30 днів від оголошення вироку Верховного Суду, заборона абортів увійде в силу в чергових штатах, що означатиме ще більшу кількість зачинених абортивних «клінік». Так законодавство, що охороняє зачате життя, поступово «потоплює» індустрію абортів у консервативних штатах, що становлять більшість у США.

Водночас Верховний Суд відбиває контрнаступ аборціоністів. Після вироку у справі «Доббса» вже було подано три справи із судів штатів нижчих інстанцій (в Арканзасі, Аризоні та Індіані), в яких абортивне лобі намагалось стримати про-лайф закони. Усі три претензії були відкинуті.

Часткова перемога життя, якою є вирок у справі «Dobbs vs. Jackson», це великий успіх про-лайф середовищ, молитви і діяльність яких торували шлях перемоги у цій битві. «Таким був наш план увесь час і ми продовжуватимемо цю працю, допоки усі штати не будуть звільнені від тиску абортивного картелю», - коментує Трой Ньюмен, глава «Operation Rescue».

«Без сумніву, абортивний картель втрачає свій вплив. Це новий день! Слава Ісусу! Ми дуже вдячні за Його вірність і за стількох вірних союзників, які так довго нас супроводжували – попереду ще дуже багато роботи. Молимось і працюємо над тим, щоб покласти край абортам у нашому народі», - додає Ньюмен.