Початок Року Милосердя в Рівному
  • Нед, 13/12/2015 - 13:27

У суботу, 12 грудня 2015 р., в костелі Святих Апостолів Петра і Павла в Рівному відбулася подвійна урочистість – завершення перегринації фігури Матері Божої Фатімської та початок Року Милосердя в Луцькій Дієцезії. Святкування розпочалося з відкриття Дверей Милосердя та урочистої Святої Меси, яку супроводжував єпископ Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії.

Принагідну проповідь виголосив о. Вальдемар Павелець SAC із Довбиша. Він згадав слова Ісуса з хреста: «Ось син твій» та «Ось матір твоя» і сказав, що кожного дня переживаємо цей діалог. Згадав також чотири славнозвісні слова-настанови бл. Матері Терези «Плід тиші є молитва, плід молитви – віра, плід віри – любов, плід любові – служіння, а плід служіння – мир». Ці слова о. Вальдемар залишив нам до роздумів на цей рік милосердя. Проповідник наголосив, що Милосердний Бог завжди чекає, завжди прощає і завжди приймає. Говорячи про закінчення перегринації фігури Матері Божої Фатімської в Луцькій Дієцезії, о. Вальдемар сказав, що у 2017році хтось буде святкувати 500 років Реформації, хтось 300 років масонерії, хтось інший — 100 років жовтневої революції, а ми будемо святкувати100-річчя фатімьських об’явлень.

Під час процесії з дарами представники усіх парафій рівненського деканату складали символічні дари від імені парафіян, як подяку за час відвідин Марії. Складені дари будуть розміщені в Музеї Подяки Марії, який організовує о. Станіслав Фірут SAC.

Наприкінці Святої Меси єпископ Віталій Скомаровський віддав усю дієцезію Пресвятій Діві Марії. На закінчення урочистості Пастир Луцької Дієцезії подякував отцям паллотинам за проведення паломництва фігури Матері Божої Фатімської та всім присутнім уділив пастирського благословлення.

о. Вimольд-Йосиф Ковалів