Помолившись, вони рушили боронити Україну
  • Втр, 12/08/2014 - 18:33

12 серпня 2014 року капелани Стрийської єпархії благословили мобілізованих солдатів запасу Стрийської військової частини А2847 на виконання їхнього військового завдання – захисту Батьківщини.

«Пам’ятайте, що ви є воїнами християнами, а це означає, що Бог є з вами. І навіть в найважчу хвилину, пам’ятайте про Його присутність», - звернувся до солдатів о. Ростислав Височан, голова Комісії у справах душпастирства силових структур, помолившись з ними «Молитву під час бойових дій».

Напередодні, військовослужбовці мали нагоду приступити до Таїнства Сповіді та в часі Божественної Літургії прийняти Святе Причастя. А також капелани передали солдатам 30 бронежилетів, які було придбано за пожертви вірних УГКЦ Стрийської єпархії, і вручили кожному бійцеві молитовник військовослужбовця, вервицю та Дроговизьку чудотворну ікону Матері Божої, за посередництвом молитов якої, група учасників бойових дій в Афганістані, щасливо повернулась додому.

Після окроплення солдатів свяченою водою, яке здійснив о. Ростислав і о. Юрій Лесишин, капелан військової частини А 2847, колона військовослужбовців вирушила на виконання свого бойового завдання.