Посилені заходи безпеки у Ватикані?
  • Втр, 23/09/2014 - 02:08

У зв’язку із загрозою терористичних актів на площі Святого Петра посилено заходи безпеки – про це у п’ятницю 21 вересня поінформувала агенція Ansa, покликаючись на свої джерела у італійському МВС. У той же час, офіційний Ватикан запевняє, що ситуація є нормальною і приводів для занепокоєння немає.

Італійське агентство повідомило, що вже в середу під час 20-тисяної загальної аудієнції над безпекою учасників чували посилені патрулі ватиканської жандармерії, італійської поліції та антитерористичних угрупувань.

Але, незважаючи на виразно пришвидшений рух папамобіля серед секторів вірних, навколо Папи не було помітно жодного екстра кордону безпеки. Більше того, Франциск за своєю звичкою випив кілька ковтків свого улюбленого напою мате, яке передали йому вірні у спеціальному горнятку.

Справа в тому, що повідомлення про можливі теракти озвучив посол Іраку при Апостольській Столиці, який твердив, що таку загрозу висловили джихаїсти Ісламської Держави.

Наразі відомо, що наступна зустріч з вірними відбудеться на молитві Ангел Господній у неділю 28 вересня на тій же площі. А ще раніше ватиканський речник о.Федеріко Ломбарді запевнив, що «для ватиканської сторони ситуація є нормальною і нічого не відомо про погрози чи особливе занепокоєння».