Пожертва Папи Франциска на проекти FAO для східної Африки
  • Птн, 21/07/2017 - 16:51

З метою допомогти населенню східної Африки, яке страждає від браку продовольчої безпеки й посухи, Папа Франциск зробив символічну пожертву 25 тисяч євро для FAO (Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН).

«Спонукуваний бажанням заохотити уряди, я вирішив особистим внеском приєднатися до програми FAO із забезпечення посівними матеріалами селянських родин, які живуть на теренах, позначених наслідками збройних конфліктів та посухи», – писав Святіший Отець у посланні з нагоди відкриття 40-ї Загальної Конференції цього органу ООН, що відбулася на початку липня у Римі.

«Цей жест, – читаємо в згаданому посланні, – додається до старань Церкви, які вона здійснює відповідно до свого покликання перебувати поруч з убогими на землі та супроводжувати заанґажування всіх людей, спрямоване на те, щоб їм допомагати».

У комюніке FAO зазначається, що найгіршою ситуація в регіоні є у Південному Судані, де понад шість мільйонів людей щодня змагаються за виживання в умовах нестачі продовольства й відсутності безпеки. Приблизно 16 мільйонів людей, які потребують гуманітарної допомоги задля наслідків посухи й неврожаю, нараховується у сусідніх Сомалі, Ефіопії, Кенії, Танзанії та Уганді. Загалом, кількість потребуючих від кінця 2016 року зросла на 30%.

Папа Франциск, однією з центральних тем понтифікату якого є солідарність, здійснить візит до штаб-квартири Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН 16 жовтня 2017 року, коли відзначатиметься Всесвітній день продовольства, цьогорічна тема якого звучить: «Змінити майбутнє міграції. Інвестувати в продовольчу безпеку та сільськогосподарський розвиток».