Президент Камеруну в Папи
  • Суб, 19/10/2013 - 00:40

Про проблеми Чорного Континенту розмовляв у Ватикані президент Камеруну. Пол Бія спочатку був на приватній аудієнції в Папи Франциска, а потім зустрівся із Архиєпископом Домініком Мамберті, котрий у ватиканському Держсекретаріаті відповідає за відносини Апостольської Столиці із державами, інформує Радіо Ватикан.

Як повідомляється у виданому опісля комюніке, «у сердечній розмові було висловлено задоволення із добрих взаємовідносин». Нещодавно вони були зміцнені після завершення перемовин у справі укладення порозуміння про юридичний статус Католицької Церкви в Камеруні. Підписання договору має відбутись невдовзі.

«З цієї точки зору, – йдеться в комюніке, – було висловлено визнання діяльності Церкви в камерунському суспільстві, особливо у сфері освіти і охорони здоров’я, а також на користь миру і примирення». Окрім того, було обговорено виклики, що стоять перед Субсахарською Африкою і представлено діяльність Камеруну в турботі про безпеку і мир у цьому регіоні.

Як зазначає агенція Romereports.com, це була перша офіційна аудієнція президента Бії з Папою Франциском. Разом з президентом на аудієнцію прибула його дружина Шантал та близько десяти урядових міністрів. Під час обміну подарунками президент Бія вручив Папі вишитий плащ із св. Франциском, а також невелику фігурку Чорної Богородиці з Дитятком Ісусом на руках, а Святіший Отець спрезентував президентові Камеруну папський медальйон, виготовлений з нагоди його понтифікату.