Президент Польщі взяв участь у Службі Божій за Україну
  • Пон, 24/02/2014 - 13:52

23 лютого цього року Президент Польщі Броніслав Коморовські взяв участь у Службі Божій в Архикатедрі св. Івана в Варшаві. Служба Божа була відправлена в наміренні за Україну.

У своїй промові пан Президент подякував усім полякам за солідарність з народом України в часі драматичних подій. Він також зазначив, що кров українців, пролита за свободу в ім’я прав українського народу, може стати також і насінням нового добра. На переконання польського Президента, на цих жертвах «ми повинні будувати польсько-українське братерство сьогодні й у майбутньому», - зазначив пан Коморовскі.

Польський президент виразив також переконання, що Служба Божа подяки за добре розв’язання ситуації в Україні, а також за щасливе майбутнє України і за її місце у політичному проекті, у якому поляки уже є в рамках європейської інтеграції, є також великою перспективою для польсько-українського братерства.

«Хотів би сьогодні, огортаючи думкою і молитвою жертв, які загинули за майбутнє України на Майдані, сказати, що це є делекосяжним зобов’язанням для всіх нас. Потрібно пам’ятати, що люди ці гинули за те, щоб вибороти право українського народу самому визначати своє майбутнє в рамках зближення з західним світом, на основі західних цінностей», - наголосив польський Президент.

За матеріалами www.prezydent.pl