Проабортивний фонд Клінтона підтримає Ватикан щодо “глобальних викликів нашого часу”
  • Птн, 15/09/2023 - 11:44

Папа Римський Франциск і колишній президент США Білл Клінтон наступного тижня обговорять нагальні проблеми, з якими стикається світ, на щорічній зустрічі глобальної гуманітарної діяльності Фонду Клінтона. Про це, як пише CNA, повідомив у четвер Фонд Клінтона.

У прес-релізі фонду зазначено, що засідання Глобальної ініціативи Клінтона (CGI) 2023 розпочнеться в понеділок, 18 вересня, “спеціальною розмовою між Президентом Клінтоном і Його Святістю Папою Франциском” за допомогою дистанційного зв'язку.

Обговорення, як очікується, зосереджуватиметься на тому, “що потрібно, щоб продовжувати боротися з найгострішими глобальними викликами нашого часу”, — йдеться в релізі, – включаючи “зміну клімату, кризу біженців, добробут дітей, а також місію та проекти Дитячої лікарні Bambino Gesù”.

Bambino Gesù — педіатрична лікарня, що належить Ватикану, розташована в екстериторіальній юрисдикції Святого Престолу. Папа Римський Франциск кілька разів відвідував лікарню і тепло відгукувався про неї, називаючи її “сім’єю”, яка пропонує “людське свідчення” через свої медичні послуги.

У четверговому прес-релізі лікарні зазначено, що представники закладу також “братимуть участь” у симпозіумі. Лікарня заявила, що їй потрібна “велика фінансова підтримка” для виконання своїх медичних заходів, і що вона ”приведе ці потреби до відома міжнародної аудиторії” на ініціативній зустрічі.

Франциск уже зустрічався з Біллом Клінтоном на початку цього року в папській резиденції в Домі Святої Марти, хоча подробиці цієї зустрічі не розголошуються.

Два роки тому Челсі Клінтон — віце-голова Фонду Клінтона — з'явилася на віртуальному симпозіумі з охорони здоров'я у Ватикані.

На своєму веб-сайті Фонд Клінтона рекламує свою глобальну ініціативу як “створення спільноти діячів, які разом вирішують найактуальніші виклики світу”.

Серед інших гостей на симпозіумі наступного тижня будуть присутні міністр фінансів США Джанет Єллен, губернатор Каліфорнії Ґевін Ньюсом (відомий за планами створити у своєму штаті “абортивний санктуарій”), колишній прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер і губернатор штату Мічиґан Ґретхен Вітмер.

Сім'я Клінтонів відома своїми симпатіями до абортів. Гілларі підтримує тісні контакти з відомими представниками Planned Parenthood, найбільшої мережі закладів для проведення абортів у США. Як повідомляло POLITICO у 2016 році, «серед її друзів є лідери та Planned Parenthood, включаючи очільницю Сесіль Річардс”.

Багато найбільших жертводавців Planned Parenthood також підтримали кампанії переобрання представниці Демократичної Партії в 2000, 2008, 2013 і 2016 роках, нагадує pch24.pl. Відносини Клінтонів із Planned Parenthood також поширюються на Глобальну Ініціативу Клінтона. Продовж двох крайніх років ця організація була офіційним членом CGI, а в 2012 році взяла на себе зобов’язання навчати молодь у Латинській Америці, Африці та Сполучених Штатах про те як пропагувати контроль над народжуваністю.

Окрім того, Planned Parenthood спонсорувала дві глобальні стипендіальні програми CGI для молоді та спільно з Фондом Клінтона створила національну організаційну стратегію для сприяння збільшенню інвестицій у так звані медичні послуги у сфері репродуктивного здоров'я (аборти, контрацепція).