Різдвяні вітання Митрополита Львівського Архієпископа М. Мокшицького
  • Птн, 19/12/2014 - 17:26

Дорогі Брати і Сестри!

Зло, якого в ці святкові дні не хотілося б нам відчувати, існує і конкретно себе проявляє через жадобу влади над іншими, через насильство, помсту, егоїзм.

Євангелист Йоан дає пояснення чому так відбувається: «Свої не прийняли Бога» (пор. Йо 1, 11). Але Апостол теж каже, що є такі які прийняли Слово, яке стало Тілом, і Воно «дало їм міць стати Божими дітьми» ( Йо 1, 12).

Так, між нами живуть християни, які осяяні блиском Слова, що воплотилося, стають слабкими зі слабкими, терпеливими до нестерпних, вразливими на безпомічних, уважно слухаючими ігнорованих, останніми серед зневажених.

Возлюблені у Христі!

Бажаю Вам зачаруватися делікатністю Спасителя і зрозуміти, що Його народження, момент Вифлеєму, потрібно продовжити у часі. Не дозвольмо, щоб Різдво Христове обмежилося шопкою, гарно оздобленими ялинками, приємними колядками і сердечними побажаннями. Ісус, який приходить на землю, не хоче бути тільки гостем в наших серцях, прагне бути мешканцем. Потрактуймо Ісуса серйозно, жертвуючи Йому не лише декілька хвилин, чи крихту люб’язності. Дитина, яка народжується у Вифлеємі, повинна в нас зростати. Євангелія, яку нам пропонує Господь, повинна формувати нашу щоденність.

І тоді Бог миром, милосердям, справедливістю, добротою переповнюватиме наші серця, наші сім'ї, Україну та увесь світ.

Христос ся роджає!

Славимо Його!