Розпочався процес беатифікації єгиптянина Бутроса Кассаба
  • Птн, 14/08/2015 - 05:49

Урочистою церемонією в кафедральному соборі Каїра Патріярх Антіохійський і всього Сходу Григорій III офіційно розпочав процес беатифікації Бутроса Кассаба, відомого як «апостол Верхнього Єгипту і молоді».

Церемонія в столиці Єгипту відбулася з нагоди 102-річчя з дня народження майбутнього блаженного. У своїй промові Патріярх підкреслив благодійну діяльність Бутроса Кассаби в Товаристві святого Вікентія де Поля, а також його керівництво різними католицькими об'єднаннями молоді. За апостольські праці в районі Александрії сучасники називали його «апостолом Верхнього Єгипту і Дельти».

Бутрос Ваді Кассаб був одружений і мав трьох дітей. Після його смерті 23 березня 1986 року в Бені Суеф одразу стали говорити про його «героїчні чесноти». 2012 року Синод Мелхітської Католицької Церкви звернувся з проханням про відкриття процесу беатифікації, доручаючи його безпосередньо Патріярху Антіохії, який також є Патріярхом Александрії.

У своєму виступі на урочистій церемонії Григорій III підкреслив: «Нами було прочитано і ретельно вивчено свідчення багатьох людей — єгиптян, мелькитів і французів, християн і мусульман, які, кажучи про свої стосунки з Бутросом Кассабом, підтверджували його «духовну, екуменічну і церковну прихильність служінню молодим людям».

За словами Патріярха Григорія III, Бутрос Кассаб «безсумнівно, був мирянином, який мав найбільший вплив на єгипетську Церкву, постійно повторюючи: “Праця в лоні Католицької Церкви — це все моє життя”».

Джерело: CREDO