СДМ: віра і спорт йдуть разом
  • Суб, 05/08/2023 - 15:05

Каркавелуш у Лісабоні був обраний місцем проведення першого турніру з пляжного волейболу СДМ, – пише TKKBS з посиланням на lisboa.org. У турнірі взяли участь 320 паломників п’ятдесяти різних національностей, які випадковим чином були розділені на команди по вісім осіб.

Мета турніру, який є частиною Молодіжного фестивалю, – підтримати міжкультурні зустрічі, подолати бар’єри та стати нагодою для спілкування. Водночас на університетському стадіоні в Лісабоні відбувся турнір з футболу, який вже організовувався на попередніх СДМ.

Інклюзія – тема, яка є дуже важливою для Папи Франциска, також була присутня на цих заходах. У спортивному залі університету в Лісабоні паломники могли взяти участь у різних видах спорту. Наприклад, футбол для незрячих, піший футбол або корфбол. Таким чином СДМ показує, що навіть спорт допомагає подолати бар’єри.

Учасники цих заходів розповідали про гарну атмосферу, яка супроводжувала турніри, про важливість поєднання віри зі спортом, а також про те, що у цих змаганнях також можна знайти Христа. Даніель Блуа, паломник із Бразилії, розповів медіа-агентству ECCLESIA про свою велику любов до футболу. Мануель Бесса, член спортивної організації СДМ, сказав, що можна відчути поспіх у повітрі та побачити велику кількість різноманітних подій, доступних для всіх на цьому Світовому Дні Молоді.