Шостий Великдень Асія Бібі у в’язниці
  • Втр, 07/04/2015 - 19:43

Асія Бібі просить Папу Франциска про спеціальну молитву за мир та її звільнення. Пакистанська католичка уже шостий рік проводить Великдень у в'язниці.

У Великий Четвер вона мала нагоду зустрітися зі своїм чоловіком Aсіквом і Йосифом Надимом, представником Фонду, який надає їй юридичну допомогу і турбується її п'ятьма дітьми.

Асія в дуже добрій формі, і в духовній, і в фізичній, – сказав Надим. – Її дні наповнені терпінням, але й надією на Христа. Її дуже хвилює нещодавній напад на християн в Лахорі. Вона боїться за безпеку своєї сім'ї. Ось чому Асія просить Папу молитовної підтримки, –розповів медіям Йосиф Надим.

У листопаді 2010 року Асію Бібі засудили до смертної кари через повішення за звинуваченнями в образі Мухаммеда. У жовтні минулого року Апеляційний суд відхилив апеляцію. Тепер апеляцію передали до Верховного Суду.

У грудні під приводом боротьби з тероризмом у Пакистані ввели семирічний мораторій на смертну кару. Зараз у пакистанських в'язницях 8 тис. ув'язнених, засуджених до смертної кари. Для тисяч з них цей вирок вже остаточний.