«Сімейна любов: покликання і дорога святості». Всесвітня зустріч сімей 2021
  • Птн, 17/05/2019 - 14:28

«Сімейна любов: покликання та дорога святості». Таку тему Святіший Отець обрав для наступної Всесвітньої зустрічі сімей, яка відбуватиметься від 23 до 27 червня 2021 року в Римі.

В комюніке, оприлюдненому Дикастерією в справах мирян, сім’ї та захисту життя, зазначається, що в п’яту річницю Апостольського Напоумлення «Amoris Laetitia» та через три роки після оприлюднення Апостольського Напоумлення «Gaudete et Exsultate», запропонована тема має на меті наголосити на сімейній любові як на покликанні та дорозі святості, щоб зрозуміти глибокий і спасенний сенс родинних стосунків у щоденному житті. З огляду на це, заохочується перечитувати документ «Радість любові» в світлі роздумів про святість «Радійте і веселіться».

В поясненні до теми підкреслюється, що подружня та родинна любов, у дійсності, виявляє цінний дар «життя разом», запобігаючи культурі індивідуалізму, споживацтва та відкинення. А надаючи любові «форму конкретного досвіду», подружжя та сім’я показують цінність людських стосунків, поділяючи радощі й труднощі в щоденному житті та спрямовуючи людей до зустрічі з Богом. Прожитий у вірності та витривалості, цей шлях зміцнює любов та здійснює покликання до святості, притаманне кожній людині, яке конкретизується в подружніх та родинних стосунках. В цьому значенні християнське сімейне життя є покликанням до святості й дорогою до неї.