Синод єпископів про родину очікує пропозиції Божого люду
  • Срд, 04/03/2015 - 19:58

Постійну увагу Церкви щодо подружжя і родини підкреслив кардинал Лоренцо Балдіссері, генеральний секретар Синоду єпископів на презентації книги «Особа і подружжя: тайна, роздуми і життя», виданої у Ватиканському видавництві “Libreria Editrice Vaticana”.

З цієї нагоди кардинал зазначив, що дотепер церковне право переважно концентрувалося на подружжі, а мало на родині. «В минулому великий наголос ставився на роль подружжя, що є дійсно основною клітиною суспільства. Але тепер нашу увагу хочемо звернути на родину», - зазначив кардинал Балдіссері у інтерв’ю для Радіо Ватикану. «Родина - це не лише подружня пара. Подружжя – це дві особи, які поєднуються, – це один проект, який формує родину. А родина найяскравіше формується тоді, коли приходять діти. Тоді родина стає ширшою дійсністю, тому, і на правовому полі потрібно зробити крок вперед. Багато сказано про добро подружжя, тобто подружньої пари, а тепер хочемо зробити наголос на добро і самої родини».

Говорячи про основні пункти наступного Засідання Синоду єпископів, який відбудеться в жовтні 2015 року, кардинал зазначив, що є дуже багато пунктів, які треба розглянути і поглибити, зокрема, ті найделікатніші, що зазначені у “Relatio Synodi” – у документі ІІІ Надзвичайного засідання Синоду єпископів про сім’ю.

Щодо анкети, висланої всім єпископам у світі, кардинал Лоренцо Балдіссері, знову звернув увагу на згаданий документ “Relatio Synodi”, як фундаментальний документ, про який очікується відгуків з Єпископських Конференцій, від Божого люду з усього світу. Мова йде про те, щоб побачити, що цікавить людей, членів цілої Церкви, які питання вони можуть запропонувати, щоб учасники синоду мали більше елементів для формування відповідних пасторальних напрямків.