Сирійський єпископ: чутки про жорстокість у відповідь з боку християн не заслуговують довіри
  • Нед, 31/05/2015 - 19:31

Чутки про те, що ассірійський ополченець обезголовив полоненого джихадиста, не заслуговують довіри. Про це заявив католицький єпископ міста Алеппо Жорж Абу Хазен.

Інформація про страту полоненого бойовика «Ісламської держави» ассирійським християнином раніше розповсюдили британські ЗМІ з посиланням на Сирійську наглядову раду з прав людини. Інцидент нібито стався після перемоги курдів і ассірійців над ісламістами в долині річки Хабур (сирійська провінція Джазіра). Відповідно до розповсюдженої інформації, ассірійський ополченець відрубав голову полоненому бойовику ІД «в помсту» за злодіяння, скоєні джихадистами в цих місцях. Яких-небудь деталей при цьому повідомлено не було.

За словами єпископа Абу Хазена, «інформаційні маніпуляції - один із засобів нагнітання насильства». «Ми знаємо, що понад 230 ассирійських християн, захоплених джихадистами в долині Хабура, досі залишаються в полоні, - сказав єрарх. Лише божевільний міг вчинити таким чином, оскільки ісламістам потрібен будь-який привід для виправдання розправи над полоненими».

«Але найголовніше те, що ми, християни, не намагаємося виправдати з точки зору релігії, помсту і насильство, - продовжив єпископ-францисканець. - Єдина помста, яку ми знаємо, - це прощення. Вендетта лише поглиблює рани ... Це розуміють всі християни. Ті, хто живуть, як ягнята серед вовків, першими скажуть, що хтось повинен розірвати порочне коло насильства і помсти».

Єпископ Абу Хазен також розповів, що незважаючи на важке становище, в якому перебуває зараз Алеппо, католицька парохія латинського обряду все-таки вирішила провести цього року традиційний літній табір для дітей та молоді. «Цей табір стане знаком надії для міста-мученика. Він дасть відчути багатьом бідним дітям хоча б невелике полегшення, допоможе їм хоча б на якийсь час вирватися зі своїх домів, де вони відчувають себе заручниками».