Сотий вантаж гуманітарної допомоги від Спільноти святого Егідія
  • Срд, 12/07/2023 - 16:02

До Львова цими днями прибув сотий вантаж гуманітарної допомоги від Спільноти святого Егідія.

Протягом 500 днів широкомасштабного російського вторгнення в Україну прибуло 100 гуманітарних вантажів, які на підтримку благодійної діяльності місцевих осередків надіслали представники Спільноти святого Егідія з різних країн Європи, в основному – з Італії. Сота вантажівка прибула до Львова 8 липня Загалом, протягом цього періоду відправлено 81 вантаж з Італії, 8 – з Німеччини, 4 – з Польщі, 3 – з Чеської Республіки, 2 – з Бельгії та по одному зі Словаччини та Іспанії.

У повідомленні, яке поширило інформагентство SIR, зазначається, що в Україну прибуло 1300 тонн гуманітарної допомоги загальною вартістю 20 мільйонів євро. Роздано 1 мільйон пакунків з ліками та медичним приладдям на суму 10,5 мільйонів євро. Орієнтовна кількість людей, які скористалися медичною допомогою, наданою Спільнотою святого Егідія, становить 2 мільйони.

Було відправлено 47 вантажів продовольчої допомоги загальною вагою 940 тонн. В Україні продовольчу допомогу від «Спільноти святого Егідія». отримали 200 тисяч людей. Щомісяця 15 тисяч продуктових наборів розподіляються в чотирьох центрах видачі гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам у Львові, Івано-Франківську та двох районах Києва. Крім того, 3000 продуктових наборів відправляються у південні та східні регіони України.