Стартував з’їзд німецьких католиків
  • Чтв, 29/05/2014 - 00:05

28 травня в баварському місті Ратизбон розпочався 99-ий «Katholikentag», тобто З’їзд німецьких католиків. В рамках з’їзду в 92 місцях заплановано понад 1200 різних заходів.

Передбачається, що до неділі в заходах візьме участь понад 30 тисяч осіб. Третину програми становлять різного роду молитовні зустрічі, переважно організовані монашими згромадженнями та спільнотами; решта – панельні дискусії за участі політиків, богословів, артистів та науковців з різних сфер. Свою участь в Ратизбоні підтвердили президент Гаук та канцлер Меркель.

Як зазначив місцевий єпископ Фодерхользер, «спочатку ми відправляємо Літургію, але потім не замикаємось у захристії, а виходимо у світ – таким є завдання католиків». Під час цьогорічного з’їзду єпископ Фодерхользер хотів би показати, що «християни становлять лоббі життя» і беруть активну участь у формуванні сучасного суспільства. Особливим побажанням єпископа є те, щоб цьогорічний з’їзд став імпульсом для католицької освіти, для більшої присутності католиків-інтелектуалів в школах та університетах.

«Katholikentag» – З’їзд німецьких католиків – має довгу традицію, що сягає аж 1848 року. Його головним організатором є товариство мирян «Центральний комітет німецьких католиків».

За матеріалами wiara.pl