Свята Літургія в день Незалежності України на Яворівському полігоні
  • Пон, 25/08/2014 - 15:36

У неділю, 24 серпня 2014 р. Б., в день Незалежності нашої Батьківщини, військові капелани: о. Тарас Михальчук, о. Михайло Білецький та бр. Юрій Балух знову завітали на територію Яворівського полігону.

В цей день капелани спільно молились Святу Літургію з військовослужбовцями 80-го аеромобільного полку. Велика кількість військових приступили до Святих Тайн Покаяння та Пресвятої Євхаристії. Роздумуючи над недільним євангельським уривком, душпастирі закликали захисників Батьківщини, завжди мати перед собою приклад цього доброго пана, який прощає всі борги. Звертатись до Бога кожної хвилини свого життя, просити прощення своїх провин, а також самим прощати: «Коли людина пробачає, її душа наче розширяється, в цій душі є наче місце для іншої людини, її проблем і страждань, в такий спосіб вона уподібнюється Богові, який для кожної людини має місце в Своєму Божому Серці».

По завершені Божественної Літургії отці-капелани привітали усіх присутніх із державним святом, а також спільно з військовослужбовцями помолились «Отче наш» та «Богородице Діво» за усіх військових, які є у зоні АТО та усіх поранених, виконали державний гімн та молитву за Україну «Боже Великий єдиний».

Департамент інформації Центру військового капеланства