Тижневий огляд: життя УГКЦ (29.06 – 05.07)
  • Пон, 06/07/2015 - 19:05

29 червня 2015 року розпочався п'ятиденний візит делегації Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) до Берліна (Німеччина). Організатором візиту виступив довголітній партнер Ради німецький християнсько-демократичний Фонд Конрада Аденауера (ФКА).

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час зустрічі з паном Крістофом Хойсгеном, радником Канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики та безпеки, у рамках візиту ВРЦіРО до Німеччини розвінчав два найбільших міфи російської пропаганди.

Глава УГКЦ подякував за солідарність, яку католики Німеччини виявляють Україні

Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ Владика Йосиф Мілян і секретар ПМВ о. Андрій Гах взяли участь у зустрічі відповідальних за душпастирство серед мігрантів Єпископських Конференцій Європи, яка розпочалася у Вільнюсі 1 липня 2015 року. Перша сесія зустрічі була присвячена питанню біженців, а друга – співпраці між Церквою, з якої походять мігранти, і Церквою, яка їх приймає, а також особливостям уділення Святих Таїнств.

У Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі м. Харкова 1 липня відбулося засідання єпархіальної ради Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви. Члени контактних груп від УАПЦ і УГКЦ – архиєпископ Ігор (Ісіченко), єпископ Василь (Тучапець), митр. прот. Мирон Бендик, митр. прот. Віталій Зубак, о. Володимир Червонников ознайомили присутніх із перебігом діалогу щодо можливості євхаристійного єднання між обома Церквами та першими виробленими спільно проектами.

2 липня о 10.00 відбулася прес-конференція на тему: “Душпастирська діяльність на фронті”. Організаторами виступили «Укрінформ» та Національна гвардія України. У прес-конференції взяв участь прот. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

Також цього дня Преосвященний владика Василій (Івасюк) відвідав НГВУ “Надвірнанафтогаз”. Разом з священиками Надвірнянщини архієрей побував на навчально-курсовому комбінаті, що знаходиться у с. Пнів поблизу Надвірної. Єпископ відзначив вагомий вклад підприємства у будівництво церков, у допомогу на АТО, а також різну соціальну допомогу.

4 липня:                        

Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового, що у Києві, зустрівся із спільнотою Святого Егідія, з Дженови (Італія), які приїхали в Україну на прощу. Очолює прощу Владика Матео Дзуппі, Єпископ-помічник єпархії Риму і налічує вона 65 осіб.

Згодом Глава УГКЦ зустрівся у Києві із Джірджі Новотним, колишнім дисидентом, співробітником Вацлава Гавела. Блаженніший Святослав подякував п. Джірджі за те, що він робить та за його відкритість та готовність чеському суспільству подавати правду про Україну та висловив зацікавлення і готовність УГКЦ до співпраці.

У міжнародний День кооператорів, на прощу до Зарваниці прибуло понад 2000 прочан. Архиєрейську Святу літургію очолив єпископ-помічник Теодор Мартинюк, який привітав паломників з професійним святом. 

Владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, відвідав парафію Пресвятої Богородиці в Кнієрс, Джорджія (США). В неділю, 5-го липня, владика Венедикт відслужив Архиєрейську Божественну Літургію з громадою церкви Пресвятої Богородиці.

Читайте також:

Недільна проповідь Блаженнішого Святослава

Чому для російських і німецьких окупантів постать митрополита Шептицького була небезпечною?

"Вони навчилися бути мужніми", - священик про бійців АТО. Отець Віталій Футорський, настоятель храму св. архистратига Михаїла м. Хмельницький, та о. Андрій Шалай, сотрудник Собору у Зарваниці, черговий раз побували з духовною місією у зоні бойових дій. З 14 по 27 червня отці перебували по різних місцях дислокації наших військових в Луганській та Донецькій областях.

Анонси:

Всеукраїнська та молодіжна проща, яка збирає щороку десятки тисяч прочан з України та закордону, відбудеться у Марійському духовному центрі Зарваниця 18-19 липня.

Отці салезіяни запрошують на святкування відпусту і храмового празника

2 серпня 2015 року відбудеться проща на Підлиську Гору приурочена пам’яті о.Маркіяна Шашкевича (204 річниця від дня народження). В програмі святкування Архиєрейська Свята Літургія, яку очолить Преосвященний Владика Кир Венедикт (Алексейчук), єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ.