Творчий вечір для священиків та працівників Курії Київської Архиєпархії УГКЦ
  • Птн, 27/05/2016 - 12:59

У вівторок 24 травня 2016 р., на запрошення заслуженого артиста України режисера Ростислава Держипільського, священики та працівники Курії Київської Архиєпархії, взяли участь у ювілейному 200-му показі вистави “Солодка Даруся” у виконання Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка.

За сім років показу вистава стала відомою та любленою як в Україні, так і далеко за її межами. Вистава “Солодка Даруся” – це театралізація відомого однойменного роману лауреата Шевченківськоі премії Марії Матіос, в якому розповідається про трагедію людської долі дівчинки Дарусі, її родини та односільчан одного буковинського села в часи радянської окупації.

Вистава є наскрізь пронизана такими елементами християнської духовності, як молитва, спів церковних ірмосів, роздуми про праведність і грішність, про Божу справедливість і людську зависть. Знаменно, що самі актори перед кожним виступом моляться та проходять духовне приготування, адже тут ідеться про щось більше, ніж просту акторськау майстерність.

Після ювілейної вистави в Київському національному академічному театрі оперети священики та працівники Курії Київської Архиєпархії мали нагоду особисто поспілкуватися з автором роману, режисером та акторами.