У Китаї затримано 8 християн
  • Птн, 12/12/2014 - 21:31

У китайській провінції Сичуань, на південному заході країни, 8 християн «домашньої» церкви були затримані на 15 діб за звинуваченням у "використанні релігії з метою порушення громадського порядку".

10 поліцейських і співробітників бюро у справах релігії прийшли на збори церкви в Дажоу, провели обшук і затримали декількох присутніх, пише China Aid.

Зустріч очолював пастор Го Піньсі з спільноти Куньмина, Юньнань. Він проводив лікнеп з правознавства у «домашній» церкві.

Віруючі повідомили, що чиновники і поліцейські не пред'явили документів, ні будь-яких ордерів на обшук.

«Заняття з релігії та права почалося о 9 ранку, - розповідає донька пастора Го Піньсі. - Близько 10 години ранку прийшли люди з місцевого бюро у справах релігії та бюро громадської безпеки. Вони конфіскували майно всіх служителів і забрали людей з собою у відділок. Крім мого батька, в даний час затримано 6 або 7 осіб».

«Всі вони перебувають у слідчому ізоляторі, - додав член іншої місцевої церкви на ім'я Лі. - Щодо повідомлення про затримання членам їх сімей, вони самі повинні були прийти в СІЗО, щоб отримати їх».

За свідченням віруючих, були затримані близько 30 християн. Після допиту частину з них звільнили.

Аналогічний інцидент стався з пастором Го в кінці жовтня, коли він проводив навчальне заняття в місті Далянь, в північно-східній провінції Ляонін. Більше 100 поліцейських і співробітників бюро у справах релігій провели обшук в будинку, де вчив пастор, без подання належних ордерів. Двох віруючих затримали і побили. Обох звільнили на наступний день після того, як адвокат поскаржився у владні структури.