У Луцьку відзначили “День Хворого”
  • Срд, 22/05/2019 - 17:55

19 травня 2019 р. Б. у Луцькому Екзархаті був організований молитовний захід з нагоди Дня Хворого, яких Церква згадує у Неділю Розслабленого. Кожного року, у Третю Неділю після Великодня, Українська Греко-Католицька Церка відзначає День хворого.

Тому з такої нагоди у м. Луцьку в катедрі Різдва Пресвятої Богородиці у часі Св. Літургії, було виголошене звернення головою комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Луцького Екзархату дияконом Олександром Іванко, де йшлося про значення і покликання до служіння хворим. Сьогодні уся церковна спільнота підносить молитви до нашого Спасителя за полегшення страждань і Божу допомогу нашим братам і сестрам у Господі, які несуть тягар недуги. У цей день маємо добру нагоду заглибитись у роздуми про таємницю хвороби. Адже це не прикра випадковість в житті окремо взятої людини, а часто нагода для недужого, його оточення і цілої церковної спільноти пережити особливу близькість з милосердним Христом, який звільняє від страху приреченості і безвиході, та дарує свободу, яка сягає у вічність.

У цей День Хворого у Волинській обласній лікарні диякон Олександр Іванко, сестра Маргарита (Згромадження Божого Провидіння), пацієнти та персонал лікарні, молилися Молебень до Пресвятої Богородиці за всіх недужих, опісля отець диякон привітав усіх лікарів, подякував за служіння на ниві охорони здоров’я та порятунку людського життя, а також побажав усім хворим ласки зцілення.