У Мирополичих садах вирувало життя: діти та молодь взяли участь в культурно-мистецькому заході
  • Чтв, 07/05/2015 - 12:00

6 травня у Митрополичих садах пройшов культурно-мистецький захід  «Стежками митрополита Андрея Шептицького».

Юні митці змальовували сади, храм Св. Юрія, творили портрет митрополита Андрея.  Сади стали місцем, яке об’єднало дітей, молодь, дорослих для вшанування великого духівника української нації. 

Мистецькі колективи з Центру творчості дітей та юнацтва Галичини подарували кожному  невимовну радість та позитивні емоції своїми виступами: патріотичний флешмоб, співи, танці, декламування віршів.

Організатори заохотили учасників свята наповнилися духом християнської моралі, проклали місток від сьогодення до сторічної давнини й зазначили, що слова митрополита як колись, так і сьогодні є потрібні українському народу.

Віддаючи сьогодні шану митрополиту, владика Венедикт заохотив усіх задуматися над тим, що ми можемо в своєму житті зробити, адже для цього в нас є постать митрополита Андрея, який для всіх є людиною-взірцем.

Керівник «Фундації Духовного Відродження» о. Тарас Милян закликав добродіїв  долучатися і допомагати відновлювати другу частину Митрополичих садів, щоб вже восени ми всі разом могли споглядати на цю красу  та куштували плоди з дерев, які там ростуть. Також наголосив, що захід не лише мистецький, але й благодійний. Тому дякуємо за складені Вами пожертви, усі кошти підуть на відновлення садів.  

На свято завітав Митрополит і Архієпископ Львівський Ігор (Возьняк). Своєю щирою посмішкою і побажаннями підтримав на дусі юних художників, які не злякалися дощу й завершили свої мистецькі роботи.

Організатори та співорганізатори акції: Центр творчості дітей та юнацтва Галичини, БО «Фундація Духовного Відродження» УГКЦ, Служба у справах дітей ЛОДА,  висловлюють щиру вдячність всім учасникам культурно-мистецького заходу.