У новій книзі халдейський патріарх виправдовує війну з метою захисту християн в Іраку
  • Срд, 17/06/2015 - 15:44

Халдейський католицький патріарх Луїс Рафаель Сако з Багдаду вважає, що військові дії проти Ісламської держави є справедливими.

“В таких умовах війна — законна”,– пише халдейський лідер у новій книзі “Сильніше за терор: Християни Близького Сходу та насильство ISIS. Наголошуючи на словах Папи Франциска щодо необхідності бойових дій, патріарх додав: “Це просто самозахист”.

Прелат Іраку пише, що Ісламська Держава віддана викоріненню християнства. І одразу ж  запевняє читачів, що багато християн готові до самопожертви, навіть смерті, заради своєї віри.

У своїй книзі патріарх різко критикує США за вторгнення в Ірак, що дестабілізувало країну і   спричинило до процвітання Ісламської держави. Кардинал Фернандо Філоні, префект Конгрегації євангелізації, також опублікував нову книгу, в якій розповідає про історію християнства в Іраку. У цій книзі простежуються витоки церкви Іраку ще від проповідей святого апостола Томи.

Пояснюючи мету книги, кардинал Філоні зазначив: “Знати історію християнства на Ближньому Сході та, особливо, в Месопотамії (тепер Іраку), не є пустою культурною феєрією, а способом зрозуміти причини та драматичні події цього регіону і почати поважати життя, культуру, свідчення віри, причини відданості християн до своєї землі і водночас ненависть їх ворогів”.