У Ватикані обговорюють еволюцію вчення про сповідь
  • Птн, 15/11/2013 - 18:27

Завдяки Папі Франциску багато віруючих відкривають для себе значення таїнства сповіді і радість зустрічі з люблячим і прощаючим Отцем, переконаний регент Апостольської Пенітенціарії єпископ Кшиштоф Нікель. Папа часто звертає увагу на важливість сповіді і "закликає не боятися просити прощення у Бога, тому що Він сам радіє, коли дарує своє милосердя",- сказав єпископ в інтерв'ю Радіо Ватикану. За словами єрарха, Франциск звертався також і до сповідників із закликом передавати людям цю милість, бо вона є "серцем євангельського послання". "Він хоче, щоб Церква була перед світом, як Мати і Вчителька милосердя, як "дім для всіх: найсильніших і найслабших, грішників, байдужих, хто відчуває себе збентеженим або загубленим", - сказав єрарх.
Саме сповіді присвячений IV науковий симпозіум, що проходить у Ватикані 14-15 листопада 2013 р. з ініціативи Апостольської Пенітенціарії. У його рамках сповідники, вчені та богослови обговорюють еволюцію вчення та практичні аспекти, пов'язані із здійсненням таїнства покаяння. Тема форуму: "Покаяння і Пенітенціарія між епохами Гуманізму та Відродження. Вчення і практика з XIV ст. до початку Нового часу (1300-1517)".
За словами регента Апостольської Пенітенціврії, тема симпозіуму «не торкається минулого, якого більше немає", тому що "сакраментальна сповідь до сьогоднішнього дня залишається життєдайним соком Церкви". Єпископ Нікель розповів, що впродовж останніх місяців сповідники відзначають збільшення кількості людей, які приступають до таїнства покаяння в римських базиліках і костелах, особливо по середах і неділях, коли проходять великі зустрічі з Папою Франциском на площі св. Петра.
За матеріалами http://be.radiovaticana.va