У Ватикані пройде Друга Міжнародна конференція з боротьби з торгівлею людьми
  • Втр, 08/04/2014 - 20:57

«Боротьба з торгівлею людьми: співпраця Церкви і закону»: на цю тему 9 та 10 квітня у Ватикані відбудеться Друга Міжнародна конференція з боротьби з торгівлею людьми, організована Єпископської конференцією Англії та Уельсу. Зустріч пройде в головному офісі Папської академії наук, в Будинку Павла IV, під головуванням Архиєпископа Вестмінстерського кардинала Вінсента Ніколса. У роботі симпозіуму візьмуть участь глави правоохоронних органів з двадцяти двох країн, представники Європолу та Інтерполу, а також деякі жертви торгівлі людьми, які поділяться своїми свідченнями.

Після зустрічі учасники підпишуть спільну декларацію про співпрацю, а вранці, 10 квітня, їх прийме на приватній аудієнції у Ватикані Папа Франциск.

В науці Святішого Отця феномен торгівлі людьми займає особливе місце: достатньо згадати його перше звернення «Urbi et Orbi» – « Місту і світу» – на Великдень 2013 року, в якому він назвав це трагічне явище «найбільшим рабством двадцять першого століття».

Майбутня «міжнародна конференція, – йдеться в офіційному повідомленні, – покликана стати конкретним кроком до досягнення своєї мети: викорінення торгівлі людьми в усьому світі». Віхами на цьому шляху має бути побудова ефективної мережі взаємодії між правоохоронними органами, а також співпраця з Церквою». Керівним принципом ініціативи незмінним є «добро жертв торгівлі людьми».

Організатори конференції висловлюють сподівання, що підсумком зустрічі стане «скоординованіший міжнародний підхід до справи визволення світу від лих цієї форми злочинності».

За інформацією Міжнародної організації праці, на сьогоднішній день торгівля людьми стосується майже 2 з половиною мільйонів людей у всьому світі та щорічно приносить кримінальним структурам 32 мільярди доларів.

Підсумки симпозіуму будуть представлені на прес-конференції 10 квітня о Ватиканському Прес-Центрі.

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va