У Ватикані відбудеться екстренне засідання Caritas з приводу Сирії, Іраку і Гази
  • Чтв, 04/09/2014 - 13:44

Caritas Internationalis скликає екстрене засідання, присвячене кризі на Близькому Сході, з особливим акцентом на ситуацію в Сирії, Газі і Іраку. Зустріч відбудеться 15-17 вересня у Ватикані. До участі запрошені директори локальних Caritas, які місяцями протидіють гуманітарній кризі у тому регіоні.

Статистика лякає. У Сирії негайної допомоги потребує 13 млн. осіб. Мешканці Гази у замішанні, не знаючи як довго протриває перемир’я. 300 тис. осіб без даху над головою. 1 млн. осіб через конфлікт в Іраку покинули свої домівки. Протягом останніх трьох років Caritas у різній мірі підтримала 965 тис. людей, які перебували у кризовій ситуації. Доставляла їжу, воду, ліки, намети й інші речі першої необхідності, а також надавала медичну і психологічну допомогу.

Генеральний секретар Caritas Internationalis заявляє, що «на Близькому Сході все як і раніше критично, потреби зростають, а осередки допомоги поступово зменшуються». Ватиканська зустріч повинна послужити розробці нових стратегій і допомоги з особливим акцентом на пошук нових джерел фінансування.