У Ватикані виступить оркестр із Києва; вхід - вільний
  • Втр, 14/11/2023 - 18:46

У неділю, 26 листопада 2023 року, о 18:00 у римській Auditorium della Conciliazione прозвучить Симфонія № 5 Антоніна Дворжака. Це черговий захід культурної частини Ювілею 2025 року.
 
Музичний шедевр виконає симфонічний оркестр «Віртуози Києва», створений колективом талановитих українських музикантів. Художній керівник оркестру Дмитро Яблонський – всесвітньо відомий диригент і віолончеліст, інформує Vatican News

«Мені здається логічним відкрити сезон цих ювілейних концертів симфонією Дворжака», — поділився архиєпископ Ріно Фізікелла, пропрефект Дикастерії у справах євангелізації та голова організаційного комітету Ювілею 2025 року. На його думку, твір «З нового світу» привертає увагу до теми надії, до якої також закликає девіз Святого року. 

Єрарх визнав, що запрошення гурту з Києва є, серед іншого, «жестом підтримки України, формою співчуття, вираженої універсальною мовою музики», «надією на справді новий світ». 

Концерт безкоштовний, квитки гарантовані до заповнення залу. Квиток необхідно забронювати онлайн через відповідний розділ на офіційному сайті Ювілею 2025. Унікальний QR-код, згенерований під час бронювання, необхідно завантажити та пред’явити при вході в аудиторію в електронному або паперовому вигляді.