У Зарваниці відбулося відкриття І Всеукраїнського турніру юних філософів та релігієзнавців
  • Птн, 08/05/2015 - 18:16

На базі колегіуму для дівчат «Знамення» Марійського духовного центру Зарваниця (Тернопільщина) цими днями проходить турнір юних філософів і релігієзнавців України. Урочисте відкриття турніру відбулося 6 травня. Зареєструвалося 14 команд-учасників із усієї України.

Як зазначила у вітальному слові головний спеціаліст МОН України Євтушенко Р. І., ідея такого турніру, яка визрівала впродовж довгого часу, не випадково реалізувалася саме у Зарваниці, знаному духовному центрі, і саме у день святого Георгія Побідоносця, знаного захисника та поборника добра і справедливості. Саме мотив добра та поваги один до одного повинен бути провідним у цих змаганнях юних знавців філософії та релігієзнавства.

Про важливу роль відповідальності перед сучасного покоління перед попередниками, які зробили свій внесок у збереження нашої державності, так і у розбудову духовних святинь – твердинь українського духу – говорив голова оргкомітету, директор департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації, кандидат історичних наук Крупа Л. Л. Він побажав учасникам плідного перебування на Зарваницькій землі та гарних вражень.

Директор колегіуму для дівчат «Знамення», звертаючись до присутніх, зокрема, до молодої шляхетної еліти України, побажала їм не лише змагатися інтелектуально, а й збагатитися від зустрічі один з одним, пізнати один одного та разом шукати істину і пережити повноту радості від усвідомлення себе любленою дитиною Божою.