Українська громада Рима здійснила прощу до Туринської плащаниці
  • Суб, 30/05/2015 - 10:45

Впродовж двох днів, 23 та 24 травня 2015 року, українська громада Рима здійснила прощу до однієї із найбільших святинь християнства – Плащаниці Господа Нашого Ісуса Христа, що зберігається в італійському місті Турин.

Парафіяни української парафії Свв. Сергія і Вакха на чолі з настоятелем, протоієреєм Іваном Куликом, прибули до Турина у неділю вранці, 24 травня. Одразу ж після прибуття прочани відвідали катедральний собор Івана Хрестителя, в якому знаходиться релігійна святиня – Туринська плащаниця, чотириметрове полотно, в яке, загорнули тіло Ісуса Христа після Його смерті.

Помолившись перед святинею, паломники мали зустріч із Маріо Трематорі, колишнім пожежником, який в квітні 1997 році врятував Плащаницю від знищення у вогні під час пожежі, яка охопила храм, де зберігається ця безцінна реліквія.

Після поклоніння Плащаниці, усі вирушили до Храму Марії Помічниці християн, де похований св. Іван Боско, засновник монашого згромадження салезіан. Там прочани молилися Божественну Літургію, яку очолив настоятель місцевої громади Української Греко-Католицької Церкви, ієрей Ігор Голинський. У Літургії взяли участь також українські прочани із м. Віченца та зі Львова.

До Рима паломники повернулися ввечері 24 травня.

Нагадаємо, що сама Плащаниця виставляється для вселюдного почитання вкрай рідко та з нагоди визначних подій у житті Церкви. Цього року Святиня була виставлена для почитання з нагоди двохсотої річниці з дня народження засновника салезіан, Св. Івана Боско.