Українські покликання до священства в Римсько-Католицькій Церкві 2017 року
  • Чтв, 05/10/2017 - 16:28

В українські семінарії Римсько-Католицької Церкви цього року загалом зараховано 48 осіб. Із них 13 навчатимуться у Вищій духовній семінарії Кам'янець-Подільської дієцезії (м. Городок), 27 – у Вищій духовній семінарії Львівської Архідієцезії (смт. Брюховичі), а 8 – у Вищій духовній семінарії Київсько-Житомирської дієцезії (м. Ворзель).

Тим часом європейський лідер за кількістю покликань до священства й чернецтва – Польща. Тут на перший курс духовних семінарій зараховані 543 особи. Ще 222 кандидати мають намір цього року вступити в семінарії чоловічих орденів. Про це повідомляє польська Конференція католицьких єпископів.

Загалом у Польщі до висвячення в сан пресвітера готуються 3 тисячі семінаристів. Рекордним роком був 2005, коли на перший курс семінарій було зараховано 1145 осіб.

Тим часом в Ірландії нових покликань до священства рекордно поменшало. Як повідомляє «Irish Times», тільки шестеро юнаків почнуть підготовку до священства в коледжі святого Патрика в Мейнуті. Це найнижчий показник від заснування коледжу 1775 року.

У Білорусі цього року в дієцезіальні семінарії зараховано 11 юнаків: вісьмох у семінарію в Пінську, трьох – у Гродно.