«Усі скарби світу не зрівняються з вартістю безсмертної душі», - Митрополит Ігор
  • Втр, 26/08/2014 - 10:48

24 серпня 2014 року Високореосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив освячення престолу відреставрованого храму Преображення Господнього, що в с. Вороблячин Немирівського протопресвітеріату.
 
Під час візиту Митрополит Ігор освятив престіл парафіяльного храму, очолив Божественну Літургію та виголосив проповідь.
 
Його Високопреосвященству співслужили: о. Володимир Левандівський, адміністратор храму, духовенство протопресвітеріату, парафіяни та гості, що прибули на цю радісну для спільноти подію.
 
Звертаючись до парафіяльної спільноти, владика Ігор привітав усіх з 23-ою річницею незалежності України. Він згадав про героїв, що боронять українську землю та полеглих за незалежність держави, зокрема їхнього краянина - Коцюбу Віталія.

Архиєрей наголосив: «Герої живуть у серцях людей, як символи любові, мужності та перемоги. Їхнє життя може здолати куля, але їхньої волі та любові до своїх рідних, друзів та краян ніщо не може побороти».

Владика Ігор також заохотив присутніх дбати за спасіння душі: «Усі скарби світу не зрівняються з вартістю безсмертної душі, яку покликав Бог до вічного життя! Кожну особу до життя кличе Господь, який творить душу, що ніколи не вмирає! Над своїм спасінням необхідно трудитися кожній людині, а у цьому допомагають ще й священики, яких до цього зобов’язав Господь покликанням».
 
Насамкінець Митрополит сказав: «Закликаю вас до молитви за наш народ, за Україну, за волю, злагоду у краю, за мир, спокій й припинення кровопролиття».
 
Після Божественної Літургії Митрополит подякував парафіяльній спільноті за турботу про Божий храм та вручив о. Володимиру Левандівському грамоту за ревність, посвячене й трудолюбиве служіння на Господній ниві, і надав йому право носити набедренник та жовтий нагрудний хрест.
 
У свою чергу о. Володимир Левандівський подякував владиці за батьківську опіку.
 
Завершились святкування молитвою з нагоди Дня Незалежності України.