В Англії університет вигнав аспіранта за висловлення християнських поглядів у соцмережі
  • Срд, 02/03/2016 - 01:50

Університет у Шеффілді виключив із аспірантури студента Фелікса Нґолу за пост у соціальній мережі Facebook, у якому Нґола висловив свою християнську позицію стосовно одностатевих шлюбів. Інформує pro-life портал «Life Site». 

Два місяці тому Нґола розмістив пост на захист американського клерка Кім Девіс, яка відмовилась реєструвати одностатеві шлюби. У поті було також розміщено посилання на Біблію стосовно гомосексуальних актів. На думку університету такий пост у соціальній мережі унеможливлює Нґолі стати соціальним працівником, а тому унеможливлює подальший студій в університеті.

Нґола уже заявив, що оскаржуватиме рішення університету в судовому порядку.  «Я не проти людей, які перебувають в одностатевих стосунках – це їхній вибір. Але як християнин я маю мати свободу у висловлюванні своїх поглядів. Я нікого не залякував і не ставився до нікого дискримінаторськи» - заявив Фелік Нґола. 

Адвокат Пол Даймон із Християнського центру правового захисту, який допомагає Нґолі у відстоюванні його прав вважає рішення університету жахливим і дискримінаційним. 

Директор цього ж Християнського центру правового захисту Андреа Вільямс вважає, що випадок Нґоли ще один у серії випадків, які спрямовані на закриття християнам доступу в певні професії.