В Еритреї закривають католицькі лікарні і школи. 150 вірних – за ґратами
  • Птн, 13/09/2019 - 09:03

В Еритреї посилюється переслідування християн. Після того, як комуністична влада позакривала в країні усі католицькі клініки та лікарні, тепер прийшов час для освітніх закладів. Окрім того, близько 150 християн потрапили за ґрати.

Як інформує wiara.pl, озброєні солдати увірвались до восьми найбільш престижних шкіл, які в Еритреї провадить Католицька Церква, не допускаючи ні вчителів, ні учнів до класів, і таким чином не допустили проведення уроків. Раніше влада «запропонувала» дирекціям шкіл не розпочинати черговий навчальний рік. Однак усі 50 шкіл і сотні садочків, якими керує Католицька Церква, зігнорували це попередження. В результаті, вже 8 шкіл було зачинено, а на решту невдовзі чекає подібна доля.

Варто зазначити, що у цій країні діти можуть здобувати освіту лише завдяки церковним навчальним закладам. Виглядає на те, що держава цим не переймається.

В червні минулого року влада закрила 21 католицьку клініку і лікарню, що діяли на територіях, куди не доїжджає жодна медична допомога. Таким чином щонайменше 170 тисяч хворих залишились без будь-якої підтримки.

Церковна влада говорить про посилення переслідування в цій африканській країні. Швидше за все, воно є помстою диктатора Ісаяса Афеверкі за те, що єпископи Еритреї рішуче виступили на бік найбільш убогих, вимагаючи проведення демократичних реформ, які уряд обіцяв, однак ніколи не реалізував.