В Індії радикали за ніч атакували три християнські громади
  • Чтв, 14/05/2015 - 23:49

Індуїстські радикали напали на три церкви в найбільшому місті штату Мадхья-Прадеш - Індоре. Екстремісти кидали в храми камені, знищували хрести й інтер'єр. Одну з церков намагалися підпалити.

Втручання поліції допомогло зберегти храми від більш серйозних ушкоджень.

Одним з місць поклоніння, що стали жертвою радикалів, є англіканська церква Святого Павла. Її священик Рамеш Чандекар розповів, що бойовики знищили церковні предмети, в т. ч. Розп'яття, літургійний посуд, а також мікрофони.

Один з протестантських храмів, всередину якого накидали палаючих ганчірок, вдалося врятувати, завдяки швидкому втручанню поліції. В третій церкві, яка також належить протестантській громаді, розбиті скляні панелі і вікна.

Президент Глобальної ради індійських християн Саджан Джордж підтвердив факт вандалізму щодо християнських храмів у Індоре і рішуче засудив напади. Джордж також зазначив, що здійснені вони за кілька годин до відкриття головою опозиційної партії Сонею Гандхі місіонерського дитячого садку.

У нападах підозрюють членів місцевої індуської організації правого спрямування «Sanskritik Jagran Manch». Напередодні вони висловили загрози Гандхі, якщо вона вирішить відкрити дитсадок.