В Іраку вандали-ісламісти зруйнували християнські могили
  • Птн, 17/04/2015 - 20:02

Чергова витівка екстремістів з бандформування "Ісламська держава" на Середньому Сході: радикали "воюють" з християнськими похованнями в Мосулі.

Бойовики терористичного угрупування "Ісламська держава", які діють на території Іраку і Сирії, зруйнували кілька стародавніх могил християн в Мосулі, який є "столицею" ісламістської організації на півночі Іраку.

"Руйнування християнських могил на кладовищі Мосула 16 квітня "Ісламською державою"- частина їхньої кампанії проти християнства на Середньому Сході, та й в усьому мусульманському світі", - заявив виконавчий директор Інституту з дослідження засобів масової інформації Середнього Сходу Стівен Сталінські.

І хоча цвинтарний вандалізм - "не найстрашніший із злочинів ІД", фахівець вважає, що терористи такими діями "посилають сигнал Заходу" про те, що вони можуть безкарно нападати на християн і їх релігійні пам'ятки, "і ніхто в цьому їм не завадить" .

Раніше екстремісти ІД неодноразово здійснювали підриви і руйнування християнських пам'яток, церков та інших реліквій як в Сирії, так і на іракській території.

На початку квітня повідомлялося, що терористи "Ісламської держави" викрали в Мосулі 120 школярів. Досі їх місцезнаходження невідоме.

Нагадаємо, що Мосул був окупований терористами в червні 2014 року, і з того часу вважається одним з головних оплотів ісламізму на Середньому Сході. Починаючи з січня 2015 року, міжнародна коаліція на чолі з США координує з курдами, що протистоять ІД, авіаудари по позиціях бандитів-джихадистів в районі міста. Передбачається, що сили союзників спробують звільнити Мосул від бойовиків у найближчі місяці.