В Івано-Франківську відбувся семінар-тренінг на тему "Покликана бути жінкою"
  • Чтв, 09/02/2017 - 10:25

4 лютого у м. Івано-Франківську було проведено черговий семінар-тренінг для дружин воїнів зони АТО в рамках програми діяльності «Всеукраїнська мережа навчально-реабілітаційних центрів «Жінки Героїв», як засіб подолання та профілактики кризових явищ». Захід відбувся з ініціативи Координаційної Ради з питань душ пастирства у кризових ситуаціях, яка діє при Патріаршій Курії УГКЦ.

"Кожен чоловік - це відображення його жінки, тому змінювати його не намагайтеся, сприймайте його таким, яким він є. Вбачайте у своїй другій половинці Ісуса Христа, не тільки тоді, коли він зцілював і просвітлював людей, а також особливо тоді, коли він лежав сплюндрований і обпльований". Саме з таких слів отця Руслана П'ясти розпочався даний семінар-тренінг.

Аудиторія слухачок становила більше 30-ти осіб, серед котрих були також учасниці із навколишніх районних міст. Дуже змістовно, повчально і доступно, доповідач п. Уляна Андрусів – головний редактор християнського журналу «Слово» та консультант у методі позитивної психотерапії, розкрила матеріал на такі теми як: «Покликана бути жінкою. Адаптація та реадаптація сімейної системи до військових дій в Україні. Емоції. Як говорити правду про них, щоб не нашкодити іншим. Що таке - Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР). Як пережити втрату?».

Протягом даного семінару-тренінгу, крім теоретичної частини, учасниці мали змогу взяти активну участь в діалозі під час проведення праці у групах, поділитись пережитим досвідом, обговорити актуальні життєві ситуації й висловити розуміння та підтримку одна одній. Із відгуків однієї учасниці п. Оксани: «Дуже гарно поєднано практику з теорією, хотілося б більше практичних та теоретичних знань, як нам, жінкам АТО-вців більше розуміти своїх чоловіків…».

На запитання до слухачів «Чи вбачаєте Ви потребу у проведенні й надалі таких семінарів?» – усі одноголосно підтверджували, що «Так!». Отож, велика вдячність за співпрацю та за допомогу в організації даного заходу отцям-координаторам Івано-Франківської Архиєпархії на місцях: о. Ярославу Рохману та о. Руслану П’ясті.

До слова, дані заходи вже проводились також в інших єпархіях – у м. Дрогобич, м. Тернопіль, м. Броди. Прес служба Координаційної Ради УГКЦ