В Танзанії ісламські екстремісти спалили три протестантські церкви
  • Втр, 29/09/2015 - 16:05

Три церкви були спалені ісламістами на північному заході Танзанії 22 вересня.

Пастор однієї з церков розповів, що напади на церкви почастішали за останні кілька років, парафіяни налякані і побоюються за свої життя.

- Церкви були спалені всього за 2 години. До цього нам надходили погрози від ісламістів з попередженням про те, що кількість церков буде зменшена в цьому районі, - розповів один з пасторів у коментарі виданню Morning Star.

Були одночасно спалені Міжнародна церква Живої води, П'ятидесятницька церква асамблеї Бога і Церква Євангелічної асамблеї Бога, - всі три церкви знаходилися в районі села Кашфі району Букоба. Громада Живої води в цьому районі становить - 350 членів, П'ятидесятницька громада - 300 членів, і Євангельська асамблея - 200 віруючих.

- Ми втратили все в наших церквах - будівлі, стільці, музичні інструменти, - розповів пастор церкви Живої води Афанас Ведасто. - Наші віруючі не мають де молитися.

Раніше, 20 січня, в регіоні Танга в районі Мухежа була також спалена церква. У районі Зіра, переважно мусульманському, 2 листопада 2014 власними батьками була спалена живцем жінка, яка залишила іслам і вийшла заміж за християнина.

У жовтні 2012 р. ісламісти спалили кілька церков в різних регіонах Танзанії, після того як християнська дитина, на думку мусульман, осквернила Коран.