Ватикан: авто на швидкості в'їхало на територію, затримано 40-річного водія
  • Птн, 19/05/2023 - 15:36

Інцидент трапився у четвер ввечері. У затриманого виявлено психічні відхилення.

Чоловік за кермом автомобіля форсував пропускні пункти при воротах Святої Анни у Ватикані, доїхавши до внутрішнього подвір’я Святого Дамаза Апостольського палацу, де був затриманий жандармами. Інцидент трапився ввечері, 18 травня. У повідомленні прес-служби Святого Престолу пояснюється: «Того вечора, після 20:00, до в’їзду Святої Анни під’їхав автомобіль. Ігноруючи вказівки ватиканських швейцарських гвардійців, які заборонили проїзд через відсутність необхідного дозволу, він від’їхав від воріт, розвернувся, і на великій швидкості ввірвався на територію, форсуючи два контрольні пункти: швейцарської гвардії та корпусу жандармерії Держави-Міста Ватикану».

У повідомленні зазначається, що під час спроби зупинити транспортний засіб один із агентів жандармерії, який охороняв ворота, відкрив вогонь з пістолета, намагаючись влучити в переднє колесо, але влучив у переднє ліве крило, тож автомобіль продовжував свій рух. Отримавши радіоповідомлення про тривогу, жандармерія зачинила ворота, що ведуть до простору за базилікою Святого Петра, ватиканських садів і «Дому святої Марти». Транспортний засіб зупинився на внутрішньому дворі Апостольського палацу.

«Водій самостійно вийшов із автомобіля і був затриманий жандармами. Чоловік, приблизно 40 років, негайно був оглянутий лікарями Дирекції охорони здоров’я та гігієни Держави-Міста Ватикану, які виявили серйозні психофізичні відхилення». Затриманий перебуває у камері при новій казармі жандармерії в очікуванні на рішення судових органів.