Ватикан: Безкоштовна допомога для безпритульних
  • Пон, 29/02/2016 - 18:49

З понеділка біля собору Святого Петра відкривається клініка для безпритульних. Поруч із призначеним для них душем і невеликою перукарнею, на прохання Папи Франциска обладнано пункт безкоштовної медичної допомоги.

Папський "благочинник" архієпископ Конрад Краєвський, який зреалізував ідею Франциска, повідомив ЗМІ, що клініка починає роботу у понеділок, тому, що це день, коли близько 150-ти  бездомних людей з околиць Ватикану приходить, щоби прийняти душ і дати брудний одяг до обладнаного пункту прийому білизни.
У клініці будуть приймати фахівці, а також буде надаватись екстренна медична допомога. Персонал складається зі співробітників клінік Ватикану і фахівців з університету Риму Tor Vergata, лікарів добровольців. Відвідування безкоштовне, а малий медичний центр фінансує уряд елемозінарія (Служба Папських милостей).

"Це необхідно для всіх потребуючих, які живуть навколо нас. Піклування про них не може охопити відвідування лікарів-фахівців, лікування, профілактику і постійну амбулаторну допомогу тому, що  бездомні потребують їх найбільше", - сказав архієпископ Краєвський італійській пресі.

Він додав, що саме тому Папа захотів, щоб біля Ватиканської базиліки зробити медичний центр для тих, хто потребує.