Ватикан: триває розслідування у справі о. Рупніка
  • Чтв, 22/02/2024 - 14:07

Дикастерія Доктрини Віри надалі розслідує справу о. Марка Рупніка, колишнього єзуїта і відомого мозаїста, якого звинувачують у психологічному та сексуальному насильстві над дорослими жінками, включно з монахинями. Учора в Римі відбулася пресконференція двох жертв словенського священника. Про це повідомляє Vatican News.

Як повідомляє пресслужба Ватикану, протягом останніх місяців Дикастерія Доктрини Віри зв’язалася з інституціями, які займаються цією справою. Також було розширено рамки розслідування. Наразі проводиться експертиза отриманої документації.

Справу о. Рупніка надіслав до Дикастерії Папа Франциск 27 жовтня минулого року. Таке рішення було прийнято після звітів, надісланих Папі Римському у вересні Папською Комісією із Захисту Неповнолітніх, в яких вказувалося на “серйозні проблеми” у розгляді справи та “недостатню близькість із жертвами”.

Учора вранці в штаб-квартирі Національної Федерації Італійської Преси (FNSI) у Римі відбулася пресконференція двох колишніх монахинь зі Спільноти Лойола, Глорії Бранціані та Мір'ям Ковач. Вони розповідали про “фізичне, психічне та сексуальне насильство” з боку о. Рупник, яке одна з них пережила особисто, а друга дізналася про це, коли були дуже молодою. Вони запевнили, що їм ідеться не про особисту помсту, а про встановлення закону та справедливості.