Віце-президент Конференції католицьких єпископів Німеччини хоче благословляти одностатеві «шлюби»?
  • Суб, 20/01/2018 - 15:54

Віце-президент Конференції католицьких єпископів Німеччини єпископ Оснабрюку Франц-Йозеф Боде у своєму інтерв’ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung висловив переконання, що у одностатевих партнерствах є багато позитивного, доброго і правильного, повідомляє Catholic Herald.

Єпископ Боде закликав до дискусії стосовно того чи має католицьке духовенство благословляти одностатеві партнерства. «Мене турбують фундаментальні речі. Зокрема, наше ставлення один до одного. Адже хоча «шлюб для усіх» і відрізняється від католицького розуміння шлюбу, однак він є політичною реальністю», - заявив німецький єпископ.

Минулої осені в Німеччині зареєстровано перші одностатеві «шлюби», після того, як Бундестаг проголосував за відповідний закон.

«Одностатеві стосунки, зазвичай, класифікуються Церквою як тяжкий гріх, але потрібно подумати, як маємо їх розрізняти», - заявив віце-президент Конференції католицьких єпископів Німеччини - «Чи не мали би ми бути більш справедливими, з огляду на те, що в одностатевих стосунках є багато позитивного, доброго  і правильного? Чи не слід було б запропонувати благословення – щось, що не плуталось б із церемонією вінчання?» .