Від важких поранень загинув Василь Здеб, син священника УГКЦ
  • Чтв, 02/11/2023 - 17:00

1 листопада у Київському госпіталі від важких поранень, отриманих під час виконання бойового завдання, помер лейтенант Василь Здеб, син священника УГКЦ та військового капелана Віктора Здеба, настоятеля храму Всіх святих українського народу с. Петрики, Великоберезовицького деканату, Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Василь за покликом серця пішов захищати Батьківщину ще в перші дні російсько-української війни. На початку жовтня 2023 року, отримав важкі поранення, проходив лікування в Київському воєнному госпіталі.

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій, єпископи-помічники Теодор та Володимир, вся спільнота духовенства і вірних архиєпархії схиляє голову перед подвигом героя, який віддав своє життя за Україну та усіх нас.

Висловлюємо щирі співчуття о. Віктору Здебу, їмості Ользі, рідним та близьким полеглого воїна. Нехай Всемилостивий Господь кріпить вас у ці недегкі дні, а синові хай дарує вічний спочинок у Царстві Божому.

Тіло полеглого воїна буде лежати в церкві Всіх святих українського народу с. Петрики (новобудови). Докладний розпорядок повідомимо згодом.