Відеопослання Папи Франциска до мешканців М’янми
  • Птн, 17/11/2017 - 14:52

В наш час люди різних віровизнань відчувають потребу зростати у взаєморозумінні, адже всі ми – Божі діти. На це звертає увагу Папа Франциск у своєму відеопосланні до мешканців М’янми, яке було випущене в ефір 17 листопада 2017 року, з нагоди запланованої на кінець місяця Апостольської подорожі до цієї країни.

«З нетерпінням очікую зустрічі з вами», – сказав Святіший Отець, зазначаючи, що прибуває, аби «звіщати Євангеліє Ісуса Христа, послання примирення, прощення та миру». «Мій візит має на меті утвердити католицьку спільноту М’янми у вірі в Бога та в свідченні Євангелія, що навчає про гідність кожної людини та вимагає відкривати наші серця іншим, особливо, убогим і потребуючим», – підкреслив Глава Католицької Церкви, додаючи:

«В той же час, хочу відвідати країну в дусі пошани й підтримки кожного зусилля, спрямованого на будування гармонії та співпраці на служінні спільному добру. Ми живемо в час, коли віруючі та люди доброї волі дедалі більше відчувають потребу зростати у взаємному зрозумінні та пошані, підтримувати одні одних, як члени одного людського роду. Бо всі – Божі діти».

Підсумовуючи, Папа зазначив, що йому відомо, що чимало людей трудяться над приготуванням його візиту, а тому складає їм подяку й просить молитися за те, щоб його дні перебування у М’янмі стали для всіх «джерелом надії та заохочення».

Апостольська подорож Святішого Отця Франциска до М’янми триватиме від 26 до 30 листопада, а звідти він від’їде до Бангладеш.