Відомий у світі дослідник геноцидів шукає свідчення українців
  • Срд, 03/01/2024 - 18:42

Дії російського агресора під час повномасштабного вторгнення в Україну вжахнули нечуваною жорстокістю. Тому один з кращих спеціалістів з теми геноциду у світі професор Семюел Тоттен* збирає свідчення, завдяки яким дії Росії щодо України можна буде офіційно визнати геноцидом.

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів асистент професора Назарій Петрів.

Свого часу Семюел Тоттен допоміг світу довідатись про геноцид у Руанді та Південному Судані. Зараз він досліджує геноцид, влаштований росіянами в Україні.

«Зокрема професор шукатиме за історіями осіб які: пережили окупацію, погрози з боку окупантів, військовими, які повернулися з поля бою, військовими та цивільними, які побували у російському полоні чи були викрадені, батьками/дітьми, які були викрадені росіянами з території України», – написав Назарій Петрів.

Якщо Ви могли б поділитися своєю історією з ним або серед ваших знайомих є ті, хто міг би розповісти світу про пережитий власний досвід, це стало б унікальним внеском у дослідження, що допоможе офіційно засудити діяльність Росії, зазначив асистент американського професора.

Свідченнями запрошують поділитися за емейл-адресою lighthouse911lviv@gmail.com, або ж контактувати в соцмережі «Фейсбук» з Назарієм Петрівим.

Семюел Тоттен — почесний професор Університету Арканзасу, США. Він автор багатьох наукових праць та книг із питань геноциду. Має багатий викладацький досвід, працював в Проєкті Держдепу США з документування звірств геноцидів. Проводив дослідження геноцидів у Руанді та геноциду, здійсненого урядом Судану в Дарфурі.