Військові капелани освятили новий купольний хрест храму святого Архистратига Михаїла Академії сухопутних військ
  • Чтв, 29/01/2015 - 13:10

28 січня 2015 року, військові капелани освятили новий купольний хрест храму Архистратига Михаїла, що знаходиться на території Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Очолив чин освячення о. Степан Сус - Голова Центру військового капеланства та Настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ. Разом із головним військовим капеланом Львівської архиєпархії участь в освяченні взяли: о. Андрій Хомишин - капелан навчального закладу та о. Богдан Кулик - студентський капелан Національного Лісотехнічного університету.

Також в освяченні купольного хреста взяли участь: генерал-лейтенант Павло Ткачук - Начальник Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, офіцери, курсанти та працівники навчального військового закладу.

На завершення освячення, о. Степан Сус подякував військовослужбовцям за участь в освяченні хреста. Звертаючись до присутніх капелан підкреслив, що подія, яка сьогодні відбулася має велике значення в історії військового навчального закладу. Як зауважив о. Степан, попереднє освячення та встановлення купольного хреста відбувалось в 1937 року, коли було збудовано та освячено храм Архистратига Михаїла. Також головний військовий капелан закликав військових пам'ятати, що для кожного християнина, хрест Господній є спасінням, знаменом перемоги над злом та захисту від нього. Голова Центру військового капеланства Львівської архиєпархії побажав кожному присутньому: "Нехай цей хрест, що став перемогою над смертю, злом та ненавистю додає нам сили у житті впевнено крокувати вперед з молитвою та великим довір'ям до Бога".

Перед встановленням хреста на відреконструйований купол, о. Степан подякував начальнику Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, генерал-лейтенанта Павла Ткачука за допомогу в реконструкцію купола храму Архистратига Михаїла.